‘In creatie & co-creatie
delen we graag recept en smaak
voor een onvergetelijk 2020’

Pastinaak & Stilton
met Aardperen & Cavolo nero
voor 8 personen

INGREDIËNTEN

6 pastinaken:
geschild en gesneden in
reepjes van 7 x 2 cm.
700 gram aardpeer:
geschild en gesneden in
reepjes van 3 cm.
220 gram cavolo nero:

goed schoonmaken,
stengels verwijderden
en bladeren snijden in
stukjes van 4 cm.
80 gram stilton kaas:
verkruimelen in stukjes van 1 cm.
+ 60 ml lijfolie
2 uien en 3 tenen knoflook:
gepeld en fijngemaakt
5 gram geplukte tijmblaadjes
paar takjes koriander naar smaak
zout en vers gemalen zwarte peper
+ voor de dressing
115 gram ingelegde walnoten, in stukjes,
in 3 theelepels likeur
60 gram grof gehakte walnoten
15 gram peterselie gehakte blaadjes
2 theelepels olijfolie

Pastinaak & Stilton
met Aardperen & Cavolo nero
voor 8 personen

INGREDIËNTEN

6 pastinaken: geschild en gesneden in reepjes van 7 x 2 cm.
700 gram aardpeer: geschild en gesneden in reepjes van 3 cm.
220 gram cavolo nero: goed schoonmaken, stengels verwijderden en bladeren snijden in stukjes van 4 cm.
80 gram stilton kaas: verkruimelen in stukjes van 1 cm.
+ 60 ml lijfolie
2 uien en 3 tenen knoflook: gepeld en fijngemaakt
5 gram geplukte tijmblaadjes paar takjes koriander naar smaak
zout en vers gemalen zwarte peper
+ voor de dressing
115 gram ingelegde walnoten, in stukjes, in 3 theelepels likeur
60 gram grof gehakte walnoten
15 gram peterselie gehakte blaadjes
2 theelepels olijfolie

Cavolo Nero kan in uiterlijk nogal verschillen, van hele groffe tot veel fijnere stengels, doel is 110 gram schone bladeren te ‘oogsten’.

1) Verwarm de oven voor op 220°C en prepareer
• Voor bakplaat 1: meng de pastinaak en uien in een kom met 2 eetlepels olie, 2 teentjes knoflook, de tijm, wat zout en veel peper en verspreid dit op een grote ovenplaat bekleed met bakpapier.
• Voor bakplaat 2: leg de aardpeer op een aparte bakplaat gemengd in wat olie, zout en veel peper.

2) Rooster beide bakplaten gedurende 20 minuten:
totdat de pastinaak en uien gaar en gekarameliseerd zijn en de aardpeer net gaar is.
• Doe ze beide in een grote groentekom en houd ze warm.

3) Dressing
Meng de ingrediënten voor de dressing en zet deze opzij.

4) Cavalo Nero blancheren
Breng een middelgrote steelpan water aan de kook, voeg de cavolo nero toe en blancheer twee minuten. Giet af, spoel nog een keer onder koud water en dep droog.

5) Cavalo Nero bakken
Doe de laatste eetlepel olie in een grote koekenpan op hoog vuur, bak het resterende teentje knoflook in ongeveer 30 seconden, voeg de cavolo nero toe met een beetje zout, 4 tot 5 minuten roerbakken tot het lichtbruin kleurt.

6) Samenvoegen en opdienen
Voeg toe aan de groentekom en meng, net voor het opdienen, voorzichtig de dressing. Verspreid op een groot bord, bestrooi met de stilton en eet lekker!

Ons Nieuwjaarsrecept is een uitstekende combinatie met het IJndejaarsbier van Brouwerij ’t IJ.

bon appétit

met dank aan Ottolenghi

De allerbeste wensen voor het nieuwe jaar!