autonoom & samen

Beeld is het meest krachtige, directe communicatiemiddel. Een goed beeld zegt meer dan duizend woorden.

Tegelijk kijkt elke persoon vanuit een eigen referentiekader en iedereen kijkt anders. Dat speelt altijd mee bij het maken van beeld: bij foto’s, bij videoproducties. Maar ook bij illustraties en infographics. We kijken mee door de ogen van de lezer.

Het meeste beeldmateriaal maken we gewoon binnen het bureau. Dit past bij onze talenten en ervaring. We zijn al goed ingewerkt op de opdracht, dus kunnen makkelijk schakelen. Beeld en opmaak bijvoorbeeld kunnen dan ook naadloos op elkaar aansluiten.

MAATWERK

Beeldselectie is heel precies werk. Concept, format, vorm, sfeer, onderwerp en context zijn onderdeel van de beeldbriefing. Een fotoreportage, een beeldsequentie of een sterk openingsportret vraagt een andere benadering. Ook in het werken voor een beeldselectie komen onze vier designprincipes terug.

Uitgangspunten kunnen puur functioneel zijn, ‘een plaatje bij een praatje’. Tegelijk kan het ook verleidend of wervend  worden. Of vooral ondersteunend voor de sfeer en toonzetting. Een serie kan op diverse manieren worden samengesteld. Verschillende oplossingen laten zien, dat daarmee ook een ander verhaal verteld kan worden. Kopjes, quotes en bijschriften kunnen het beeld een zelfstandige rol geven binnen een opmaak.

uniek ARCHIEF

Frissewind beschikt over een beeldarchief van meer dan 100.000 foto’s. De foto’s zijn gemaakt door Don Wijns. Hij fotografeert bijna dagelijks, dat is zowel opdrachtenwerk maar ook vrij werk. En sinds die foto’s digitaal zijn, groeit het archief dus ook dagelijks.

Anders dan bij een regulier beeldarchief worden deze beelden niet door anderen gebruikt. Copyrights en eventuele portretrechten zijn in goede handen en we kunnen selecties maken van uniek beeld.

Omdat we het archief alleen voor eigen gebruik binnen eigen opdrachten gebruiken, is de ontsluiting eenvoudig en kunnen we lagere tarieven gebruiken voor het gekozen beeld. Dat geeft een mooie meerwaarde.

Fotografie
Illustratie
infographics