als onderdeel

Bij een opdracht voor een illustratie bespreken we een basisidee; vaak halen we dat idee ook uit het artikel of de tekst waar het bij gemaakt wordt. Zo worden illustraties onderdeel van de ontwerp- en opmaak werkzaamheden van een publicatie. En sluiten die goed op elkaar aan. Dat geldt voor print, maar ook voor web- en andere beeldschermtoepassingen.

De insteek kan heel divers zijn. Het kan abstract zijn of figuratief, realistisch en met een technische signatuur, of associatief en poëtisch-verhalend. We werken in verschillende technieken en uitvoeringen.

ALS HOOFDONDERDEEL

De illustratie kan ook het vertrekpunt zijn van een presentatie of publicatie. Artist impressions bijvoorbeeld worden vaak zelfstandig gebruikt om een idee toe te lichten, als onderdeel van een design-traject in de architectuur of de kijkers mee te nemen in de verbeelding van wat er komen gaat. Meer onderzoekend en technisch, of gericht op beleving vanuit de toekomstige gebruiker van een gebouw(de omgeving).

bekijk redactionele illustaties

Eerst de tekst?

Een illustraties kan helpen verleiden, maar ook helpen begrijpen. Wij zoeken daarbij altijd naar toegevoegde waarde. Dat kan op verschillende manieren: groots en meeslepend, of klein en logisch.

Mede door het vrije werk dat we maken, kunnen we in verschillende stijlen werken. Dat betekent dat het handschrift van de illustrator niet dominant hoeft te zijn.

De context is bepalend, de tone-of-voice van een artikel en de gewenste uitstraling. Vaak bestaat een illustratie uit verschillende elementen die samen een artikel of boek of website in het verhaal ondersteunen.

bekijk artist impressions

TOEKOMSTBEELD in sketchUp

Een artist impressie laat zien wat er nog niet is. Het beeld geeft een toelichting bij plannen en laat zien wat er gaat komen. Artist impressions zijn een belangrijk hulpmiddel voor architecten en stedenbouwers die hun ontwerpen willen presenteren. Je kunt ze dynamisch laten zien en meedraaien in verschillende standpunten of ‘renderen’ met een mooie lichtinval.

Een goede realistische presentatie kan bepalend zijn bij het binnenhalen van opdrachten of het presenteren van plannen aan toekomstige bewoners en gebruikers. David is opgeleid in bouwkunde-architectuur, werkte eerder binnen de architectuur en is ervaren in het maken van artist impressions.

OOK VOOR ONTWERP VAN INTERIEUR OF TENTOONSTELLING

In een aantal gevallen hebben we interieurontwerpen gemaakt, waarbij artist impressions een belangrijke rol speelden. Plattegronden blijven vaak abstract, het kan heel dankbaar zijn vooraf al te zien of (eigen) indeling en meubels passen in een nieuw huis of kantoor. Ook bij het ontwerpen van een tentoonstelling kunnen we artist impressions als schetsontwerp toepassen.

Fotografie
infographics