• info-carthographics-01
  • -info-carthographics-02
  • info-carthographics-03

Info-Carthographics

2018-09-07T10:58:09+02:00Door |0 Reacties

‘Details zijn de fundamenten van een goed ontwerp’

Het begin is altijd zo leuk, dan krijg ik de data, harde data vaak. De achterkant van dat verhaal wil ik begrijpen, pas dan kan ik een graphic opbouwen, aanpakken, een insteek bedenken die verder gaat dan een platte grafiek.

Met liefde voor landkaarten

Ik hou ervan om de weg te vinden, op reis te zijn en kaart te lezen. Om plannen mee te maken en om mee weg te dromen. Zo ben ik van kaarten gaan houden. En zo zijn die – als vanzelfsprekend – ook onderdeel geworden van de graphics die ik maak. Soms gewoon om de weg te vinden, vaker thematisch, waarbij het carthografische deel een onderlegger is voor scores en regionale verschillen.

Met (ver)beeld(ing) en met organiserend vermogen

Analytisch én invoelend – dat mag of moet eigenlijk samengaan. Bijvoorbeeld bij het inzichtelijk maken van processen die organisch verlopen. Verbanden met verschillende signatuur opnemen binnen een ecosysteem, het lijkt soms schier onmogelijk. Juist daarin zie ik de uitdaging, daarin zit de toegevoegde waarde van een infographic. Een vak apart – dat wel – maar dat wist ik nog niet toen ik er dertig jaar geleden gewoon aan begon, met mijn boerenverstand, met mijn HBS-b.

ga naar info- cathgraphics

Geef een reactie